Dakkapellen in diverse materialen, welke past bij mij?

Het is vaak erg moeilijk om een keuze te maken voor een bepaalde dakkapel. Er zijn namelijk verschillende soorten materialen dakkapellen. De meest voorkomende zijn hout, kunststof en prefab. In dit artikel wordt ingegaan op de eigenschappen van deze soorten materialen vertellen en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Op die manier is het voor u gemakkelijker een keuze te maken voor een bepaalde variant. Indien u goed voorbereid bent voorkomt u verrassingen achteraf.

Kunststof

Dakkapellen van kunststof hebben vaak een houten basisconstructie met een kunststof afwerking. Een kunststof dakkapel is steeds populairder geworden in de loop der tijd. Ze zijn vaak in meerdere kleuren te verkrijgen, zo kunt u een kleur kiezen wat het beste bij uw woning past. Als u uw dakkapel niet wilt vervangen dan is het goed om te kiezen voor een dakkapel van kunststof, deze heeft namelijk een erg lange levensduur. Vaak hoeft u het namelijk niet meer te vervangen nadat het is geplaatst. Ze zijn vaak licht van gewicht en daarom makkelijk te plaatsen. Ook zijn er varianten die bestaan uit 100% kunststof, de prijs is dan wel duurder dan een gewone kunststof uitbouw.

Hout

De basis is bij houten dakkapellen natuurlijk ook van hout. Bij een houten dakkapel is vrijwel alles mogelijk qua stijl, kleur en vorm. Houten dakkapellen kunt u zelf afschuren en in de gewenste kleur verven. Vaak is het wel zo dat een houten kapel goed onderhouden moeten worden, het kan namelijk minder goed tegen weersinvloed dan variaties van kunststof. Ook is de levensduur minder lang. Houten dakkapellen zijn wel erg stevig en het heeft betaalbare prijzen. Het plaatsen is vaak wel wat moeilijker, dat komt omdat ze erg zwaar van gewicht zijn. Bij het plaatsen van een houten dakkapel is dan ook een kraan nodig.

Prefab

Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gemaakt. Mensen kiezen er dan sneller voor, want het kan in één dag op uw dak geplaatst worden als het in een fabriek gemaakt wordt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te plaatsen, het is dan wel van belang dat u precies weet hoe u het moet plaatsen. Ook worden ze vaak gemaakt van speciale materialen, waardoor ze dus minder onderhoud nodig hebben. Bij prefab heeft u vaak niet veel keuze uit de materialen, informeer daarom eerst goed voordat u dit laat plaatsen. Het kan namelijk zo zijn dat u misschien wel andere wensen had.

Bron: www.jarino.nl