Belastingaangifte waarop letten

Belastingaangifte: waarop letten?

Het doen van je belasting is niet altijd leuk, maar het moet toch gebeuren. Het is daarom ook verstandig om het in één keer goed in te vullen zodat je er de rest van het jaar ook niet meer over na hoeft te denken.

Op deze pagina geven we jou tips over waar je op kan letten bij het doen van je belastingaangifte. Lees dus snel verder!

Kijk naar de belastingaangifte van vorig jaar

Als er niet veel is veranderd in het afgelopen jaar dan is het een goed idee om je belastingaangifte van het afgelopen jaar erbij te pakken als je de nieuwe belastingaangifte gaat invullen. Zo kan je sommige dingen van vorig jaar overnemen en heb je je info van vorig jaar ook bij de hand.

Controleer goed of je de juiste gegevens hebt

Een groot deel van de belastingaangifte wordt nu zelf ingevuld door de belastingdienst. Meestal zijn deze gegevens correct ingevuld, maar er is altijd kans dat er iets fout is. Daarom is het goed om al deze gegevens een keer goed na te kijken op fouten.

Vul de boxen naar juistheid in

Het invullen van drie verschillende boxen is één van de eerste dingen die je moet doen zodra je belastingaangifte doet.

Deze boxen zijn als volgt:

  1. Belastbaar inkomen uit werk en woning
  2. Belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang
  3. Belastbaar inkomen uit sparen en beleggen

Zorg ervoor dat je goed leest welke inkomens je waar moet invullen en dat je dit naar waarheid doet.

Maak gebruik van de verschillende aftrekposten

Er zijn veel aftrekposten die ervoor kunnen zorgen dat je een stuk minder belasting hoeft te betalen. Dit kunnen bijvoorbeeld zorgkosten, reiskosten en/of giften zijn. Ga alle aftrekposten bij langs en kijk of je hier iets in kan vullen dat voor jou van toepassing is.

Je mag tevens je aftrekposten omhoog afronden en je loon naar beneden afronden. Dit kan je ook weer extra belasting schelen.

In dit artikel lees je meer over hoe je je het best kunt voorbereiden op de belastingaangifte.