Verschillende manieren om je huis te isoleren

De verschillende manieren om je huis te isoleren

Het goed isoleren van je woning wordt steeds gemakkelijker, maar ook belangrijker. Het is namelijk ook nog eens een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde van je woning. Daarnaast zorgt het ervoor dat je veel minder energie hoeft te verbruiken om dat het de warmte en koelheid kan binnenhouden wanneer nodig.

Op deze pagina vertellen we je over vier manieren om je woning te gaan isoleren. Lees dus snel verder!

Het isoleren van je dak

Over het algemeen stijgt warmte altijd op. Als je dan een niet of slecht geïsoleerd dak hebt gaat die warmte snel je huis uit. Door je dak dus goed te isoleren hoef je veel minder warmte te stoken en kan je hier tot wel honderden euro’s per jaar op besparen.

Als je een zolder hebt die je niet als leefruimte gebruikt kan je er ook voor kiezen om de zoldervloer te isoleren. Dit is vaak gemakkelijker en goedkoper.

Het isoleren doormiddel van glas

HR++ is tegenwoorden de nieuwe standaard als het gaat om glasisolatie. HR++ bevat dubbelglas met in de tussenlaag gas zodat het raam beter geïsoleerd is dan wanneer je geen gas in de tussenlaag gebruikt.

Het investeren in glasisolatie is vaak wel de duurste optie van de vier, maar het geeft ook veel resultaat.

Het isoleren van je muren

Veel oude woningen hebben een spouwmuur. Dit is een dubbele muur met ruimt tussen de twee lagen. Deze muren kan je gemakkelijk isoleren door de ruimte tussen de dubbele muur te vullen met isolatie materiaal. Dit gebeurt dan via de buitenmuur.

Het isoleren van je vloer

Met vloerisolatie voorkom je dat warmte verdwijnt via de vloer. Als je een kruipruimte hebt kan je de grond van je kruipruimte laten isoleren. Hierdoor heb je ook nog eens minder last van vochtproblemen bij je kruipruimte.

Meer over de voordelen van het isoleren van je huis lees je op bouwenwonen.net